W książce kucharskiej dostępnych jest bardzo dużo przepisów na smaczne i nietypowe dania, na każdą porę dnia. Istnieje wiele przepisów, które można w bardzo prosty sposób przygotować. Przegląd dań jest bardzo obszerny. Na poniedziałek można zastosować danie na słodko. Zupa z pierogami będzie odpowiednim daniem. Wtorek może być nieco bardziej odmienny, kluski z kapustą kiszoną i golonką będzie bardzo smacznym daniem. Środa nie musi, lecz może być mięsna, można usmażyć wątróbki lub podać danie na słodko z zupą (naleśniki i zupa warzywna). Czwartek powinien być nieco bardziej odmienny, jeśli kogoś nie stać na mięso, np. karkówkę w sosie z ziemniakami, może wykorzystać przepis na doskonałe placki ziemniaczane. Piątek to dzień, kiedy przyjęto, że głównym menu musi być ryba lub jajo sadzone. Sobota i niedziela to czas, kiedy można poszaleć z mięsem. Najczęściej podaje się kurczaka z rożna lub w formie potrawki z ryżem i sosem na słodko. Niektórzy w niedziele podają kotlety schabowe w panierce z ziemniakami.

www.lazyhours.pl