Młodzi ludzie kojarzą kuchnię z barami szybkiej obsługi a przecież takiego rodzaju lokale serwują śmieciowe jedzenie. Teraźniejsze pokolenie nie eksperymentuję w kuchni, idąc na łatwiznę zamawia jedzenie i za nie płaci. Wygoda i lenistwo to aktualni panuję. Przez takie zachowanie można narazić swoje zdrowie a nawet życie. Wina leży po stronie dorosłych którzy powinni uczyć swoje pociechy zdrowych nawyków żywieniowych. Niestety praca dla większości jest najważniejsza i zapomina się o najistotniejszych wartościach. Dawniej dzieci jadały naprawdę spore posiłki ale nie tyły w takim szybkim tempie. Działo się tak ponieważ produkty były przede wszystkim naturalne i oczywiście od najmłodszych lat pracowało się na gospodarstwie a to przecież też wysiłek fizyczny. Jest znaczna frekwencja stołowania się na mieście co jest bardzo niezdrowe. Produkty w sklepach też są przetworzone, wszystko aby zarobić. Wychowując się na wsi można poznać prawdziwe jedzenie. Mnóstwo ludzi nie zna naturalnego smaku mleka, tylko to w kartoniku.

www.yummie.pl