Dla osób poszukujących nowych, fascynujących i nieprzeciętnych smaków warto polecić przysmak lodowy. Łączy on w sobie nie tylko lody i owoce, ale przede wszystkim wrażenia kulinarne. Ale od początku, na dwie porcje będą nam potrzebne dwa, dojrzałe banany, które po przecięciu wzdłuż lekko rumienimy na masełku. Kiedy będą już ślicznie i smakowicie podpieczone przekładamy je na talerzyk. Na bananach układamy dwie lub trzy gałki lodów, mogą być różnych smaków, jak kto woli. Mnie osobiście najbardziej z bananami smakują lody waniliowe lub śmietankowe. Na to wszystko obowiązkowo duża porcja bitej śmietany, może być taka najzwyklejsza z puszki. Reszta zależy już od naszej wyobraźni oraz od tego co akurat mamy w kuchni. Deser możemy przybrać bowiem orzechami, migdałami, rodzynkami, drobno posiekanymi owocami, Całość posypujemy czekoladą lub sosem karmelowym. Fantastyczny smak tego deseru polega na tym że połączono w nim z pozoru dwie nie pasujące do siebie rzeczy, mianowicie gorące banany i zimne lody. Smak jest niezapomniany.

www.miastomojeawnim.pl